/Emma Norsgaard gør rent bord i Luxembourg | Feltet.dk

Emma Norsgaard gør rent bord i Luxembourg | Feltet.dk

Det blev en hektisk affære, da Festival Elsy Jacobs skulle afgøres på dagens anden og sidste etape. 

Efter et hav af angreb på hendes gule førertrøje viste Emma Norsgaard sig alligevel som den stærkeste i den afgørende spurt, hvor hun endnu engang vandt ganske sikkert.

Igen var det Maria Giulia Confalioneri, der var feltets næsthurtigste, hvilket betyder, at hun slutter som nummer tre i det samlede klassement. Gårsdagens nummer tre, Leah Kirchmann (Team DSM), slutter på løbets samlede andenplads. 

Tredjepladsen var også italiensk, da Sofia Bertizzolo fra Liv Racing spurtede sig til en tredjeplads. 

Emma Norsgaard havde i dag skiftet sin dannebrogstrikot ud med den gule førertrøje, som hun kunne iklæde sig ovenpå gårsdagens suveræne sejr, inden anden og sidste etape af Festival Elsy Jacobs.

Mischa Bredewold (Parkhotel Valkenburg) jagtede sensationen med et soloangreb, men hun måtte se feltet med Movistar og SD-Worx i front holde hende i kort snor og hente hende knap 40 kilometer fra mål.

Vinderen af fredagens prolog, Lorena Wiebes, udgik af dagens etape grundet smerte ovenpå det styrt, hun var involveret i på gårsdagens etape. Meldingerne fra Team DSM er ikke desto mindre positive. 

Da Bredewold blev hentet var der et utal af angreb, hvor blandt andre Emma Norsgaards holdkammerater sørgede for, at det ikke skulle være nemt slippe væk. 

Stort udbrud med dansk deltagelse

Efter mange neutraliserede forsøg måtte danskeren selv gå med i et større angreb, hvor 18 ryttere slap afsted på dagens næstsidste korte, kategoriserede stigning. 

I det decimerede felt var det Parkhotel Valkenburg, der førte an for at køre udbryderne ind, men samarbejdet i frontgruppen var midlertidigt godt, så de stabiliserede deres forspring henover toppen på dagens næstsidste kategoriserede stigning. 

Norsgaard havde holdkammerat Leah Thomas med i gruppen, så situationen var god for den unge dansker, der hele dagen så ud til at være yderst velkørende. I frontgruppen var det alligevel særligt SD-Worx og Jumbo Visma, der tog ansvar for at udbygge forspringet.

Elise Chabbey (Canyon SRAM) var dog ikke tilfreds med tempoet, så hun gik til angreb på Norsgaards føretrøje, hvilket fik Movistar i forsvar med Leah Thomas i front, så Chabbey fik aldrig lov til at komme fri for alvor. 

Movistar virkede ikke for alvor interesserede i at holde forspringet i live, da de blev tvunget til at tage fronten, derfor kom feltet op bagfra med ti kilometer til mål.

Hektisk sidste omgang

I samme moment angreb Riejanne Markus (Jumbo Visma), og hun fik hurtigt etableret sig et forspring inden dagens sidste stigning, hvor hun ikke desto mindre måtte se sig hentet af det sejrssultne felt. 

På stigningen så den danske vinder endnu en gang skræmmende stærk, da hun selv tog fronten henover toppen af den sidste kategoriserede. 

Alting pegede derfor på en spurt for det decimerede felt i Garnich, selvom der var et hav af angreb på Norsgaards gule førertrøje, hvor specielt Trek Segafredo med Taylor Wiles og Ruth Winder i spidsen.  

Den selvsikre og stærke dansker så ikke desto mindre utrolig stærk ud og kunne sammen med Leah Thomas lukke alle angreb, hvilket sikrede silkeborgenseren muligheden for at spurte sig til endnu en sejr. 

Og det var lige netop, hvad hun gjorde. Hun blev leveret perfekt af sine holdkammerater, og der var stor kamp om at sidde på Norsgaards hjul. 

Maria Giulia Confalioneri åbnede spurten i vejens venstre side, tæt forfulgt af Sofia Bertizzolo. De måtte dog se sig slået af danskeren, der kom bragende forbi dem i modsatte side af vejen og sikrede sig både etapesejr og den samlede sejr af Elsy Jacobs.